Aha / Bha Peeling behandelingen

Glowing Skin / Anti Aging Treatment - € 42,50

Boost jou huid! Laat je huid stralen door het verwijderen van de dode huidcellen met de glycolzuur of amandelzuur peeling. Glycolzuur is in staat om de productie van collageen en elastine te stimuleren. Hierdoor wordt de structuur van het bindweefsel sterk verbeterd. Glycolzuur heeft een reinigende werking op te talgklieren en is goed inzetbaar bij een vochtarme huid.

 

Acne / Litteken Treatment - € 42,50

Help je huid en reinig je poriën diep met een salicylzuur peeling die de talgproductie verminderd, en de huid helpt vernieuwen. Verwijderd dode huidcellen en maakt acne littekens minder zichtbaar. Salicylzuur dringt gemakkelijk in de huid en heeft een ontstekingsremmende werking.

Pigmentatie / Melasma Treatment - € 42,50

Pigmentatie verminderen, de huid hydrateren en de collageen en elastiene aanmaak bevorderen. Tijdens deze behandeling wordt er gewerkt met Melkzuur. Melkzuur is in staat om bij herhaaldelijk gebruik Melasma te behandelen en een grauwe/doffe en vlekkerige huid weer mooi egaal te krijgen.

 

Wat doet een Aha / BHA peeling:

Een AHA/BHA peeling bevordert het natuurlijke proces van het afschilferen van de bovenste “dode” laag van de huid. Met als resultaat een vernieuwde, gladde huid. Er is  variatie in intensiteit, lichte tot diepe werking in de verschillende huidlagen is hierbij mogelijk. Een AHA/BHA peeling is inzetbaar bij diverse huidproblemen, of omdat je graag een gezonde glow wilt.

Medische peeling aha bha

- Het verbetert de huidstructuur en conditie

- Het verbetert de hydratatie van de huid

- Het vermindert rimpels en lijntjes

- Het vermindert pigmentatie

- Het vermindert acne 

- Het vermindert en bevordert het herstel bij littekens

 

Bij regelmatig gebruik en goede huidverzorging ga je huidveroudering tegen.

Er wordt met de volgende peelings in de salon gewerkt: Glycolzuur, Melkzuur, Amandelzuur en Salicylzuur.

 

* De peelings zijn ook op het lichaam inzetbaar bij striae en littekens of verkleuring van de huid, ook bij acne op de rug en borst geeft een AHA/BHA peeling mooi resultaat.

 

Nazorg bij een peeling

Bij een peeling is het niet alleen belangrijk om je huid goed voor te bereiden, maar ook de nazorg speelt een belangrijke rol in een optimaal en mooi herstel en het behouden van het gewenste resultaat. Het is wenselijk dat het gebruik van producten met Retinol minimaal 4 dagen vóór en na de peeling wordt stopgezet.

Na dat je een peeling hebt gehad is het belangrijk dan je de huid rust geeft. De huid kan wat gevoelig, rood zijn en branderig/warm aanvoelen, dit is een normale reactie en is afhankelijk van de intensiteit van de peeling. Deze klachten kunnen tussen de 3 en 24 uur aanhouden.

Bij een intensieve peeling kan er lichte vervelling optreden, maar ook bij een lichte of medium peeling kan er plaatselijk lichte vervelling plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het aantal lagen aangebrachte peeling en de diepte werking van de peeling.

Bij de kennismakingsbehandeling wordt duidelijk aangegeven welke reactie je kunt verwachten bij de peelings die bij jou inzetbaar zijn. Pulk of krab niet aan de schilfers/velletjes.

Je mag  deminerale make-up van beMineral gebruiken na de peeling. Andere make-up is raadzaam pas na 5 uur te gebruiken.

 

Let op! na een peeling is je huid extra kwetsbaar voor zonlicht, daarom wordt bij een peeling altijd een SPF 30/50 geadviseerd voor minimaal 3 weken. Het is echter raadzaam om altijd je huid te beschermen met een SPF en deze over je dagverzorging aan te brengen.

Veel gestelde vragen:

Wat is een AHA/BHA peeling

Een AHA/BHA peeling is een behandeling die is ontwikkeld om huidproblemen zoals acne, rimpels, pigmentvlekken en droge huid te verminderen, of omdat je je huid een boost/glow wilt geven. Deze peelings bestaan uit actieve ingrediënten die het afschilferingsproces van je huid versnellen. Doordat deze peelings in sterkte variëren kan je in diverse lagen van de huid werken. De bovenste laag van de huid laat zijn dode huidcellen los en diep in de huid wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De huid komt hierdoor gladder tevoorschijn.

Welke peeling is voor mij het meest geschikt?

Welke peeling voor jou het meest geschikt is hangt af van jouw huidconditie en waar jij graag verbetering wilt zien. Samen met mij kijken wij welke peeling voor jouw huid geschikt is. Binnen schoonheidssalon Charon Bakker zijn er peelings met verschillende werkzame stoffen aanwezig met iedere werkzame stof een eigen huidindicatie. Er wordt gebruikt gemaakt van de volgende peelingen: Glycolzuur, Melkzuur, Amandelzuur en Salicylzuur.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Hoe lang de huid gladder oogt is afhankelijk van verschillende factoren. een gezonde levensstijl en voedingspatroon en goede huidverzorging dragen bij aan het optimaliseren van de huidconditie en daarbij ook het resultaat van de behandeling. Over het algemeen mag je stellen dat na een intensieve peeling het resultaat 3 maanden zichtbaar blijft. Het advies is om regelmatig een lichte of medium peeling toe te passen om dit resultaat te behouden. Tijdens de eerste behandeling adviseer ik je over de peelings en de daarbij behorende behandelplannen.

Kan een medische AHA/BHA peeling bij iedereen gebruikt worden?

Of een peeling voor jou geschikt is bekijken wij samen tijdens de eerste kennismakings behandeling. Dit is afhankelijk van de huidconditie, huidtype en of je bijvoorbeeld medicijnen gebruikt die lichtgevoeligheid of de wondgenezing verstoren. 

Je kunt deze peeling niet ondergaan als je:

- actieve herpes, ‘koortslip’ hebt.
- een kapotte huid hebt. Een zeer gevoelige huid en/ of een verbrande huid door de zon.
- chemotherapie of radiotherapie hebt gehad of ondergaat.
- allergisch bent voor aspirine.
- zwanger bent of borstvoeding geeft.
- de huidaandoening vitiligo hebt.
- een auto immuun ziekte hebben, zoals reumatische artritis, psoriasis, lupus

Je mag altijd het contactformulier invullen en al je vragen stellen.