Wat is Vitamine C?

Vitamine C, een ware superfood onder de vitamines voor jouw lichaam en huid. Deze vitamine zit bomvol antioxidanten die jouw lichaamscellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die worden aangemaakt door onder andere uv-stralen, stress, een ongezond voedingspatroon, luchtvervuiling en roken.

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en is een wateroplosbare vitamine. Het is één van de belangrijkste vitamines die ons lichaam nodig heeft. Het is een antioxidant die de vrije radicalen bestrijdt en de aanmaak van collageen in onze huid stimuleert.

Kort gezegd: vitamine C is onze grote beschermer en hersteller.

 

Ons lichaam heeft vitamine C nodig voor zijn natuurlijke afweer en bescherming. Vitamine C als antioxidant, beschermt onze lichaamscellen tegen schade, dus tegen huidveroudering. Maar uiteraard doet vitamine C nog veel meer. Vitamine C helpt zoals genoemd de huid met de aanmaak van collageen, dit zorgt voor stevigheid en minder rimpels. Maar ook gaat vitamine C de strijd aan met pigmentatie, biedt bescherming en herstel.

 

Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, acne of rosacea is vitamine C een perfect bestanddeel om op te nemen in jouw huidverzorgingsroutine. Irritatie en ontstekingen worden voorkomen door de beschermende werking en het genezingsproces wordt ondersteund. Ook versterkt het de haarvaatjes, waardoor roodheid in de huid wordt verbeterd.

 

Vitamine C is door de beschermende, verstevigende en herstellende eigenschappen een echte allrounder voor jouw huid. Bij ieder huidtype, -probleem en iedere huidwens is vitamine C een waardevolle toevoeging.