Glycolzuur is een organisch zuur wat gewonnen wordt uit bijvoorbeeld rietsuiker en andere suikerrijke vruchten zoals ananas, papaja en nog onrijpe druiven. Glycolzuur valt net als Melkzuur en Amandelzuur onder de alpha-hydroxy zuren (AHA) en heeft kleine moleculen en is in wateroplosbaar waardoor deze goed in de huid kan dringen.
Glycolzuur dringt door tot een bepaalde diepte van de bovenste huidlaag, ook wel de hoornlaag genoemd. Deze huidlaag bestaat uit dode huidcellen. Te veel dode huidcellen geven de huid vaak een matte en grauwe uitstraling.
Wat doet glycolzuur?
Glycolzuur is in staat om de eiwitbruggen (verbindingen) tussen de dode huidcellen te verbreken. Je huid gaat tijdelijk licht schilferen en laat deze dode huidcellen los, hierdoor wordt de bovenste huidlaag dunner.
Als je glycolzuur in een laag percentage gebruikt werkt deze exfolierend, ontstekingsremmend en anti-oxiderend. Bij het gebruik van hogere percentages wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Bij beide percentages werkt Glycolzuur reinigend op de talgklieren.
Een Glycolzuur peeling is bijzonder effectief om je huid een boost te geven, en om onregelmatigheden in de bovenste huidlaag te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan oppervlakkige pigmentvlekken, een droge huid, fijne oppervlakkige droogterimpeltjes en een mate en grauwe huid. Ook bij acne is Glycolzuur goed inzetbaar, glycolzuur zorgt voor een betere talgafvoer en maakt de talgklieruitgangen vrij en voorkomt hierdoor puistjes.
Het resultaat
Na een glycolzuur peeling is er na een lichte vervelling een stralende en egale huid zichtbaar. De huidoneffenheden die zich in de hoornlaag bevonden zijn met het schilferen en vervellen van de huid afgestoten. Doordat de huid nu tijdelijk dunner is en vatbaarder voor UVA en UVB sralingen is het raadzaam je huid te beschermen met een SPF 30/50.
Gun Glycolzuur even de tijd, er is na de peeling gelijk resultaat zichtbaar maar na 4 tot 5 dagen is deze optimaal.
Met een hoog percentage Glycolzuur peeling is er zelfs een toename van 20 tot 30 % in huidvolume zichtbaar. De huid is hierdoor gezonder en voller. De huid straalt.
Voor optimaal resultaat zijn meerdere peelingen nodig en goede huidverzorgingsproducten. Vooral Vitamine C is belangrijk gebleken in strijd tegen huidveroudering. Een Vitamine C serum van Marlyse Blue is bijzonder goed inzetbaar in combinatie met Glycolzuurpeelingen.
Binnen Schoonheidssalon Charon Bakker maken wjj gebruik van Glycolzuurpeelingen met een percentage tussen de 10-50%
Voor wie is een glycolzuur peeling geschikt?
Glycolzuurpeelingen zijn geschikt voor de lichtere huidtypes. Een donkere huid is namelijk gevoeliger voor intensieve behandelingen. Ook zijn er medicijnen die niet mogen worden gecombineerd met glycolzuurpeeling.
Je mag deze peeling niet ondergaan als je :
- actieve herpes, ‘koortslip’ hebt.
- een kapotte huid hebt. Een zeer gevoelige huid en/ of een verbrande huid door de zon.
- chemotherapie of radiotherapie hebt gehad of ondergaat.
- allergisch bent voor aspirine.
- zwanger bent of borstvoeding geeft.
- de huidaandoening vitiligo hebt.
- een auto immuun ziekte hebben, zoals reumatische artritis, psoriasis, lupus.
- een donkere huid hebt.