Wat is een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste?

Ben je nog nooit bij een schoonheidsspecialist geweest of ben je benieuwd wat er mogelijk is tijdens een schoonheidsbehandeling?

Als je nog nooit naar de schoonheidsspecialist bent geweest kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat nu precies een gezichtsbehandeling is. Sommige mensen vinden het ook best spannend om voor de eerste keer naar de schoonheidsspecialist te gaan. Op mijn website heb ik foto’s geplaatst van de salon waar u ontvangen wordt, zo kunt u alvast een kijkje bij mij binnen nemen.

Voordat we aan de schoonheidsbehandeling beginnen stel ik je een aantal vragen die voor de schoonheidsbehandeling van belang kunnen zijn, zoals:

  • Heb je lichamelijke klachten waarmee ik rekening moet houden?
  • Slik je medicijnen of sta je onder behandeling van een specialist?
  • Krijg je chemotherapie of heb je bestraling gehad?
  • Wat doe je voor werk?
  • Wat verwacht je van mij? Huidverbetering of ontspanning?

Al je antwoorden op bovenstaande hebben invloed op de opbouw en de productkeuze tijdens de behandeling. We kunnen de huid kalmeren, diep reinigen of op anti-aging werken. Maar denk ook aan pigmentatie of roodheid in het gelaat.

Voordat we aan de behandeling beginnen vraag ik of je je shirt uit zou willen doen. Maak je geen zorgen, ik heb een heerlijke warme deken die ik over je heen leg zodat je het niet koud kunt krijgen.

Je kunt een algemene gezichtsbehandeling onderverdelen in 6 fases;

(houdt er rekening mee dat de behandeling kan afwijken van onderstaande als uw huid een specifieke behoefte heeft)

Fase 1 Reiniging

We beginnen de behandeling met een oppervlakte reiniging. Zo kunnen wij make-up resten en/of ander vuil verwijderen dat zich op de huid heeft gehecht. Hierdoor is de huidstructuur beter te zien. Naar het reinigen wordt de reiniger met een warme doek van het gezicht verwijderd.

Fase 2 Cosmetische wensen

Na het reinigen is er ruimte voor overige wensen zoals epileren van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip of kin, verven van de wimpers en wenkbrauwen. Uiteraard alleen als u dit wenst.

Fase 3 Diepte reiniging

Bij de dieptereiniging verwijderen wij dode huidcellen door middel van een scrub of lysing met zuren. Deze scrub of lysing verwijderen wij na de inwerktijd met een heerlijke warme doek, waarna we desgewenst mee-eters en andere onzuiverheden zoals gerstekorrels kunnen verwijderen

Fase 4 Massage van het gelaat (ENKEL bij de compleet behandeling)

Na de dieptereiniging komt het gedeelte waarin je heerlijk kunt ontspannen. Bij de massage wordt uw decolleté, schouders, nek en gezicht gemasseerd. Mocht de huid het toelaten gebruiken wij hiervoor een heerlijk geurende olie (keuze uit lavendel, mandarijn/ sinaasappel, of roos/avocado). Vooral de laatste geur (roos met avocado) zal je verrassen. Aan het eind van de massage wordt de massage-olie met een heerlijk warme doek verwijderd.

Fase 5 Huid voeden

De huid extra ondersteunen en voeden doen wij na de massage. Door de massage hebben wij een juiste doorbloeding van de huid bereikt waardoor de voedingsstoffen in het masker beter kunnen worden opgenomen. Als de inwerktijd van het masker voorbij is wordt het masker met een heerlijk warme doek verwijderd.

Fase 6 Afsluiten 

Na het verwijderen van het masker wordt een serum aangebracht dat gericht is op het behandelen van een vochtarme huid, roodheid, pigmentatie of een huid met veel onzuiverheden. En als echte afsluiter brengen wij de 24-uurs dag- en nachtcrème aan.

 

  • Mocht je het fijn vinden kunnen wij je voorzien van een huidverzorgings-product advies.

Wanneer kom jij ontspannen?